Kolegij OV Tuzla: Novaku Đukiću odrediti pritvor do novog suđenja

by admin
| 15:41
3101 vijece

U povodu odluke Suda Bosne i Hercegovine da se obustavi dalje izdržavanje kazne zatvora i da se ima pustiti na slobodu Novak Đukić, čija je krivica za ratni zločin na Kapiji 25.maja 1992. godine van svake razumne sumnje dokazana, smatra da u interesu zaštite žrtava zločina na Kapiji i njihovih porodica nadležna pravosudna tijela trebaju promptno reagirati – istaknuto je u saopštenju Općinskog vijeća Tuzla.

Kolegij Općinskog vijeća Tuzla, traži od Tužilaštva BiH (ako to do sada nije učinilo), da podnese prijedlog za određivanje pritvora za Novaka Đukića, a od vanraspravnog vijeća Suda Bosne i Hercegovine da zbog  uznemirenja javnosti i s ciljem obezbjeđenja prisustva okrivljenog u daljem toku krivičnog postupka donese rješenje o određivanju pritvora. 

Kolegij Općinskog vijeća Tuzla  saosjeća sa porodicama poginulih žrtava, kao i žrtvama, koje su ranjeni na Kapiji i njihovim porodicama, te im pruža podršku da istraju na putu zadovoljenja pravde s ciljem kažnjavanja dokazanog zločina, na bazi nesporno utvrđenih činjenica u ranijem toku postupka.

(TI)