„I ovo je Tuzla“: Sutra na Panonskim jezerima festival za djecu i mlade

by admin
| 9:17

U okviru Ljeta u Tuzli, Udruženje „Zemlja djece u BiH“ realizuje jednodnevni festival za djecu i mlade pod nazivom „I ovo je Tuzla“.

-Svi sugrađani i prijatelji su dobrodošli da nam se pridruže na kompleksu jezera „Pannonica“ 12.08.2015.godine u periodu od 10:00 do 14:00 sati, kada će imati priliku da učestvuju u aktivnostima kao što su „mala škola slikanja“, kreativni kutak, muzički kutak u kojem mogu naučiti osnove sviranja na gitari i afričkim bubnjevima, te popularne „švare“ koje će posebim bojama za lice iscrtavati različite motive na dječijim licima. Cilj nam je da sagledamo  mišljenja i percepciju djece vezano za potencijale lokalne zajednice, te da postanu svjesni vrijednosti istih, kao i važnosti njegovanja i očuvanja istih. Na ovaj način će djeca i mladi usvojiti vještine izrade rukotvorina kao i tehnika slikanja, te će postati promotori prirodnih i kulturnih bogatstava kojima obiluje naš grad – ističu organizatori.

Sve navedene društvene, edukativne i kreativne aktivnosti će djeci pružiti mogućnost socijalizacije i integracije, razvijanja specifičnih vještina, a sve protkano temom „kulturna i turistička bogatstva Tuzle“.

Radovi, odnosno suveniri nastali tokom kreativnih radionica bit će distribuirani posjetiocima, targetirajući turiste koji su u posjeti našem gradu. Od crteža nastalih tokom „male škole slikanja“ napravit će se izložba koji će pokazivati ljepote grada Tuzle.

(Tuzlainfo.ba) / Foto: Ilustracija

 

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.