Plenum građana TK: Istekao ultimatum, danas mirna šetnja nezadovoljnih građana

by admin
| 5:53
1402 plenum
  •  
  •  
  •  
  •  

Plenum građana i građanki Tuzlanskog kantona je organizirao sastanak na kojem su se okupili mnogobrojni građani, te predstavili dnevni red sa četiri tačke od kojih je prva bila bezbjednosna pitanja i stanje na drugim lokacijama, te istek ultimatuma postavljenog proglasom od 12. februara – prenosi Fena.

– Na prvom plenumu građani su tražili bezbjednosnu situaciju, znači hitnu amnestiju krivaca i s jedne i druge strane, amnestija svih učesnika demostracija Bosne i Hercegovine. Mi hoćemo slobodno da izlazimo i da dižemo glas, to je ultimatum isteka od 72 sata – izjavio je član plenuma i predsjednik Udruženja „Velika djeca“ Almir Arnaut.
Kazao je da pozivaju sve građane da sutra izađu na ulice Tuzle i mirnom šetnjom pokažu da li žele da se njihova djeca amnestiraju.

– Pozivam sve građane da sutra mirnom šetnjom pokažu da li žele da njihovu djecu neko proganja. Skupština TK-a dobro zna njihove zahtjeve i dezirfomiše javnost, ne žele da kažu koji su zahtjevi plenuma, a mi sutra izlazimo zato što oni nisu odgovorili – istaknuo je Arnaut.

Na sastanku je prisustvovao veliki broj građana iz drugih općina i dijaspore kako bi podržali plenum građana, te poručili da pružaju punu podršku plenumu i da su uz građane BiH.

Plenum građanki i građana Tuzlanskog kantona poziva sve građane da se sutra u 13 sati okupe ispred zgrade Vlade TK-a, nakon čega će krenuti ulicama Tuzle, te mirnom šetnjom žele pokazati koliki je broj nezadovoljnih građana.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.