Plenum građana TK-a: Predstavnicima vlasti ukinuti „bijeli hljeb“ i druga dodatna plaćanja

by admin
| 6:27
1302 plenum
  •  
  •  
  •  
  •  

Sinoć je u punoj Sali Narodnog pozorišta Tuzla održana 6. sjednica Plenuma građana TK-a. Nakon održavanja sjednice Plenuma građanki i građana Tuzlanskog kantona saćinjen je još jedan proglas čiji sadržaj prenosimo u cjelosti:

Mirni protesti u Tuzli se nastavljaju. Plenum je zasijedao u prepunoj sali Narodnog pozorišta i jednoglasnog je stava da se svi dosadašnji zahtijevi Plenuma odmah počnu rješavati. Plenum podržava dalje održavanje mirnih protesta u svim gradovima BiH i daje podršku svim novim plenumima.

ZAHTIJEVAMO:

 Da Skupština Tuzlanskog kantona, u roku od 72 sata:

– ukine i obustavi isplatu tzv. “bijelog hljeba”, odnosno isplatu plata Premijeru i ministrima za period nakon prestanka vršenja dužnosti;

– ukine dodatna plaćanja predstavnicima vlasti Tuzlanskog kantona po osnovu učešća u komisijama, odborima i drugim tijelima, kao i druge nerazumne i neopravdane nadoknade mimo onih na koja imaju pravo svi zaposleni;

– počne svakodnevna zasijedanja, bez naknada poslanicima, do izbora i imenovanja ekspertne vlade, u saradnji sa Plenumom, a koja je sačinjena od stručnih, nestranačkih i nekompromitovanih članova.

Ukoliko Skupština Tuzlanskog kantona u postavljenom roku ne ispuni navedene zahitjeve, Plenum najavljuje organizaciju demonstracija ispred Skupštine Tuzlanskog kantona.

Do sada je uspostavljeno 12 radnih grupa po tematskim resorima i 1 radna grupa za saradnju sa svim radnicima. Plenum poziva sve građanke i građane da se aktivno uključe u rad u ovim grupama i tako aktivno učestvuju u kreiranju zahtijeva Plenuma koje će buduća ekspertna nestranačka i etički nekompromitovana Vlada biti obavezna sprovoditi.

Ovaj Proglas donosi Plenum građana Tuzlanskog kantona, za dobro svih nas.

Pozivaju se sve zainteresovane građanke i građani na javni radni sastanak koji će se održati 13.2.2014. u 18.00. u BKC Tuzla.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.