Normalizuje se rad Kantonalnih organa: Ministarstva na novim lokacijama, pisarnica počinje sa radom

by admin
| 11:28
0902 vlada tk

Odjeljenje za informisanje Ureda za zajedničke poslove kantonalnih organa, obavijestilo je danas građane da će centralna pisarnica kantonalnih organa uprave početi sa radom sutra (četvrtak 13.februar 2014. godine) u prostorijama Pedagoškog zavoda Tuzla (Ulica Bosne Srebrene br. 119 u Tuzli – preko puta glavne Autobuske stanice u Tuzli). To znači da će građani, koji trebaju podnijeti određene zahtjeve, molbe, ili druge vrste podnesaka koje se tiču protokola od sutra ponovno biti u mogućnosti ostvarivanja svojih prava.

Također, broj telefona centrale kantonalnih organa (035/280-711) bit će stavljen u funkciju tokom sutrašnjeg dana.

Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva je privremeno izmješteno iz zgrade Vlade Tuzlanskog kantona i smješteno u prostorije Rudnika soli Tuzla (adresa Hasana Brkića br. 72 – naselje Mandići u Tuzli). U minimalnom kapacitetu Ministarstvo će nastaviti sa radom u ponedjeljak 17. februara).

Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i povratak smješteno je u prostorijama Doma za djecu bez roditeljskog staranja (Ulica Kozaračka br. 11) u Tuzli.

Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona je nastavilo svoj rad, a tokom ove sedmice će biti u finkciji sve organizacione jedinice ovog Ministarstva. Rad osnovnih i srednjih škola je nastavljen, kao i polaganje vozačkih i stručnih ispita. Ministarstvo se nalazi na trećem spratu Upravne škole u Tuzli, ulaz od rijeke Jala (adresa Muhameda Hevaija Uskufija br.3). Kontakt telefon Ministarstva je 035/277-240.

Ministarstvo razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona izmješteno je u nekadašnju zgradu Grafičara u naselju Irac u Tuzli (adresa Mije Keroševića br.2) i u ponedjeljak 17. februara će početi sa radom.

Svi ostali organi uprave, koji nisu bili smješteni u Zgradi Vlade Tuzlanskog kantona nesmetano funkcionišu.

(TI)