Obavještenje: Stvaraju se uslovi za rad centralne pisarnice kantonalnih organa

by admin
| 9:21
1002 pisarnica
  •  
  •  
  •  
  •  

Ured za zajedničke poslove kantonalnih organa Tuzlanskog kantona obavještava javnost da su u toku aktivnosti organizacije rada kantonalnih organa koji su bili smješteni u zgradi Vlade Tuzlanskog kantona, a koji su devastirani tokom prošlosedmičnih protesta, a sve kako bi se građanima Tuzlanskog kantona omogućilo ostvarivanje njihovih prava.

Kada su u pitanju drugi organi i ministarstava, u toku su aktivnosti na normalizaciji rada i djelovanja da bi ove institucije i dalje bile u funkciji ostvarivanja prava građanstva.

Zbog značajnog oštećenja privremeno je onemogućen rad centralne pisarnice kantonalnih organa.

U narednom periodu javnost će biti blagovremeno obaviještena o uspostavi i ponovnom otvorenju pisarnice za rad sa građanima.

Uposlenici kantonalnih organa već rade na spašavanju dokumentacije koja je od izuzetnog značaja za sve građane, kao i tehničke opreme, te uspostavljanju uslova za ponovni rad pisarnice.

O svim aktivnostima i toku uspostavljanja nesmetanog rada kantonalnih organa javnost će svakodnevno biti obavještavana – saopšteno je iz Ureda za zajedničke poslove kantonalnih organa TK-a.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.