ŽOK “Sloboda-Tuzlafarm”: Večeras debi trenera Nihada Zahirovića

by admin
| 8:55
0201 zok-sloboda
  •  
  •  
  •  
  •  

Utakmicama 13. kola ovog vikenda nastavlja se odbojkaška Premijer liga za žene. Odbojkašice ŽOK “Sloboda-Tuzlafarma” ove subote su domaćini ekipi ŽOK “Modriča”, koja se grčevito bori za opstanak i nalazi se na preposljednjem, devetom mjestu premijerligaške ljestvice.

Farmaceutkinje su proteklih mjesec dana obavile pripreme za nastavak sezone sa novim trenerom, jer je Nihad Zahirović preuzeo funkciju šefa stručnog štaba. U timu vlada dobro raspoloženje pred ovaj meč, a iako su u prvom dijelu sezone Tuzlanke prilično lako savladale Modriču u gostima rezultatom 3:0, sada se očekuje dosta teži meč.

Gostujuće odbojkašice pojačane su sa nekoliko igračica tokom zimske pause, odlučne da zadrže premijerlogaški status. Želje i motiva za pobjedu u domaćem taboru ne manjka, a trener Zahirović i njegove igračice nadaju se novim domaćim bodovima.

ŽOK “Sloboda-Tuzlafarm” nalazi se na petom mjestu ligaške tablice sa 17 osvojenih bodova, a cilj uprave je da se na tome mjestu i ostane, ten a taj način obezbijedi nastavak takmičenja u “play off-u”. Posljednje četiri ekipe na tabeli igrat će “play out” i razigravati koje će dvije najlošije napustit društvo najboljih.

Uprava ŽOK “Sloboda-Tuzlafarm” poziva sve ljubitelje odbojke u gradu soli da danas (subota) dođu u Mejdan, kako bi podržali domaće odbojkašice u izuzetno važnoj utakmici. Utakmica se igra u maloj dvorani Mejdana sa početkom u 17 sati.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.