HDZ BiH Soli: Općinsko vijeće Tuzla ispravilo nepravdu prema našim biračima!

by admin
| 15:23
2910 hdz
  •  
  •  
  •  
  •  

ŽO HDZ BiH Soli, pozdravio je ovosedmičnu odluku Općinskog vijeća Tuzla o razrješenju i izboru predsjednika i članova savjeta mjesnih zajednica čime je u velikoj mjeri ispravljena nepravda prema HDZ-u BiH odnosno biračima koji su mu dali povjerenje – navode u ovoj stranci.

-Rješavanju pitanja savjeta mjesnih zajednica, HDZ BiH je pridonio pozitivnim pristupom i kompromisom pa se odrekao jednoga mjesta u savjetima. Tako iskazana dobra volja HDZ-a BiH te dočekano  razumijevanje tuzlanskog načelnika i SDP-a kao predvodnika većine u Općinskom vijeću, zapravo je presudilo da je proces izbora članova savjeta nakon godinu i tri mjeseca izgubio atribute političke eliminacije a poprimio zakonske i statutarne okvire – ističu u ŽO HDZ BiH Soli.

Vijećnici ove stranke Jasminka Mijatović i Ivica Kovačević, nakon protesta zbog ranijeg izbora savjeta mjesnih zajednica, koji su ispoljavali neprisustvom sjednicama OV Tuzla, u buduće će aktivno učestvovati u radu OV Tuzla, zašto su i u vrijeme „bojkota“ uredno primali vijećničke paušale.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.