SBB BiH TK-a: Vlada TK demonstrira bahatu socijalnu neosjetljivost

by admin
| 13:06
0809sbbih
  •  
  •  
  •  
  •  

Savez za bolju budućnost (SBB) Tuzlanskog kantona (TK) osudio je ponašanje vladajuće većine Socijaldemokratska partija (SDP) – Stranka za BiH (SBiH) tokom jučerašnje sjednice Skupštine TK koja je, odbijajući da uvrsti probleme radnika nekoliko velikih tuzlanskih preduzeća u dnevni red zasjedanja, pokazala da nema nimalo sluha ni volje za rješavanje ovog gorućeg problema, saopćio je SBB BiH TK. 

Kako se navodi, bez obzira na molbe radnika, ali i opozicije, premijer TK Sead Čaušević nije pokazao spremnost ni na kratki razgovor, a nije ni dopustio kratko obraćanje Skupštini predstavnika radnika, jer, kako je kazao “nema više ideja kako smiriti radnike niti šta im obećati”. 

“Svojevoljnom neobrazloženom trosatnom pauzom, koje se svela na evidentno trgovanje poslanika vladajuće koalicije po hodnicima, vladajuća većina je demonstrirala bahatu socijalnu neosljetivost, te pokazala da radi na čistoj interesnoj osnovi”, kaže se u saopćenju. 

Osim toga, KO SBB BiH navodi da je skandalozna odluka Skupštine TK (u sastavu od 18 poslanika većine) koja se odnosi na načine rješavanja velikih dugovanja Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) u Tuzli. 

“Prema tom planu, TK bi trebalo da iz budžetskih sredstava namiri 17 miliona KM dugovanja UKC-a, što nije predviđeno u usvojenom budžetu za ovu godinu. Osim toga, poslanici većine SDP – SBiH su zadužili TK za još 21 milion KM za tekuću potrošnju i stranačke interese, što će vrlo vjerovatno ovaj kanton gurnuti u ekonomsku propast”, navodi se. 

 
(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.