RDS Tuzla: Upisom ratnog staža Vlada TK-a stvara radna mjesta za partijske članove

by admin
| 15:09
0901 rds
  •  
  •  
  •  
  •  

Bez obzira na upozorenja koje je Regionalni demokratski savez Tuzla ranije upućivao javnosti putem medija, te skupštinske inicijative koje je Klub samostalnih poslanika, Salih Šabović i Alija Azabagić, uputio prema Skupštini Tuzlanskog kantona na prošloj sjednici, Vlada TK i dalje nastavlja sa započetom aktivnošću upisa ratnog staža borcima Armije BiH i policajcima, učesnicima proteklog rata, po „sili zakona“, koji ne postoji – saopšteno je iz RDS Tuzla.

– Obavještavamo bivše pripadnike Armije BiH i policajce, učesnike u proteklom ratu, da nisu obavezni upisati staž ukoliko to ne žele. Korištenje tog prava je izbor i volja pojedinca a ne zakonska obaveza  kako to Vlada pokušava nametnuti. Ovdje se ne radi ni o čemu drugom do namjere da se oslobode radna mjesta kako bi se zaposlili partijsko-koalicioni podobni članovi – navode u ovoj stranici.

Sve koji nisu u mogućnosti da sami sebi obezbijede pravnu pomoć po ovom pitanju, pozivamo da nam se obrate. Pravni tim RDS-a Tuzla Vam stoji na raspolaganju.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.