U februaru ponovo u BKC-u: Bh. sevdah atrakcija „Halka“ turneju završava u Tuzli!

by admin
| 11:09
3107 halka
  •  
  •  
  •  
  •  

Nakon kraće pauze koju su iskoristili za pripremu novog repertoara i planiranje novog albuma, članovi bh. ansambl Halka kojeg čine muzičari iz Foče, Prijedora, Sarajeva i Tuzle u februaru održati još nekoliko koncerata kojima će promovirati svoj album koji im je već nakon prvih nastupa osigurao epitet nove sevdah atrakcije. 
 
U kvalitete ansambla koji se na sceni pojavio prije nepunih deset mjeseci u subotu 8. februara, po drugi put će se uvjeriti tuzlanska publika, koja će ih imati priliku gleadti u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli.

Kako je tuzlanska publika ovog ljeta ovacijama ispratila članove Halke sa njihovog prvog nastupa u ovom gradu, članovi ansambla Halka su odlučili da svoju prvu promotivnu koncertnu turneju završe upravo u gradu soli. 
 
Ulaznice za koncert u Tuzli, u prodaji biti u CD shopu Sejo i Vily već od ponedjeljka. Cijena ulaznica iznosi 5 KM, a koncerti počinju u 20.00. 
  
Prva promotivna turneja Halke obuhvatila je 12 koncerata u gradovima širom Bosne i Hercegovine, a njihov posljednji nastup održan je prošlog mjeseca u Mostaru. Na svakom od nastupa oduševljavaju publiku donoseći sevdah u njegovom najljepšem izdanju, uz standardno odličnu koncertnu produkciju, a tako će biti i na predstojećim koncertima u Travniku i Tuzli, obećavaju organizatori.

Članovi ansambla su Božo Vrećo, Dino Šukalo, Adis Sirbubalo, Edvin Hadžić i Anes Beglerbegović, a album i turneju producira Gramofon.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.