Napokon zahlađenje: Očekuje se pad temperatura

by admin
| 10:19
0801 susnjezica
  •  
  •  
  •  
  •  

Meteorolozi ovih dana najavljuju pad temperature zraka i mjestimične padavine.

Jutros je u Sarajevu izmjereno šest stepeni, u Zagrebu osam, a u Beogradu i Podgorici devet stepeni, što je i dalje iznad prosjeka za mjesec januar. U BiH je vladalo pretežno oblačno vrijeme sa mjestimičnom slabom kišom, a na planinama je registrovan i slab snijeg, javlja Anadolu Agency (AA).

Najniža temperatura zraka izmjerena u devet sati na Bjelašnici iznosila je minus tri, a najviša u Bijeljini – 11 stepeni.

“Danas će u BiH preovladavati oblačno vrijeme sa kišom u većem dijelu zemlje. Na planinama može biti snijega ili susnježice. Intenzivnije padavine se očekuju u južnim i jugozapadnim područjima. Najviša dnevna temperatura od 8 do 13 stupnjeva“, navodi se u saopćenju Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U narednih nekoliko dana širom BiH očekuje se da će temperatura zraka padati. Do petka se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kratkotrajnim kišama, dok se od petka očekuje susnježica ili snijeg u višim područjima.

U narednih nekoliko dana, temperature zraka u Srbiji nastavit će da padaju. Očekuje se da će najhladnije biti u subotu, 25. januara, kada se očekuje snijeg.

U naredna tri dana u Hrvatskoj se očekuje pad temperature zraka koja će iznositi u prosjeku između četiri i sedam stepeni.

U Crnoj Gori temperature se kreću između tri i 14 stepeni. Tokom cijele sedmice očekuju se povremene kiše, a u višim planinskim predjelima snijeg i susnježica. U petak se očekuju intenzivnije padavine, kratkotrajno pljusak i grmljavina, a naveče, u nižim predjelima na sjeveru zemlje i snijeg.


Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.