Odloži otpad i ostvari popust: U Mercator centru postavljeni kontejneri za otpadne EE aparate

by admin
| 4:45
1801 kontejneri

U cilju što bolje implementacije aktivnosti na prikupljanju i zbrinjavanju EE otpada, Mercator će stimulisati kupce i pružiti im mogućnost da se i sami uključe i daju svoj doprinos podizanju svijesti o upravljanju ovim otpadom i očuvanju okoliša.

Kupci će u toku godine odlaganjem EE otpada u za to predviđene kontejnere steći kupone za kupovinu sa značajnim popustima.

Već od 20. januara Gorenje će stimulisati kupce da odlažu svoj EE otpad i ostvare mogućnost kupovine odabranih proizvoda iz svog asortimana sa popustom od 15 posto. Akcija će trajati do 20 aprila ove godine u Hipermarketima Mercator Centra Sarajevo, Tuzla, Mostar i u Supermarketu Mercator Centra Cazin.

U cilju provođenja Pravilnika o upravljanju otpadom postavljeni su već prvi kontejneri u Mercator Centru Sarajevo, Tuzla, Mostar i Cazin za prikupljanje otpadnih EE aparata, otpadnih baterija i otpadnih sijalica u koje će ih kupci moći odlagati.

Mercator BH jedan je od suosnivača ZEOS eko-sistem, društva za postupanje s otpadnom električnom i elektronskom opremom (EE). U okviru rada društva implementirat će se aktivnosti na upravljanju otpadnom EE opremom na način da osigura ispunjavanje obaveza propisanih Pravilnikom o upravljanju otpadom od električnih i elektronskih proizvoda (»Službene novine Federacije BiH“ br. 87/12) na optimalan način. Ključni zadaci su između ostalog i informiranje šire javnosti o svrsi i ciljevima prikupljanja i postupanja s otpadnom opremom i primjenjivanje know-how iz Europske unije.

(TI)