Biblioteka „Derviš Sušić“: Predstavljena knjiga „50 godina inovatorstva tuzlanske regije“

by admin
| 10:55
1701 promocija nbds
  •  
  •  
  •  
  •  

U saradnji Udruženja inovatora Tuzlanskog kantona i Narodne i univerzitetske biblioteke „Derviš Sušić” Tuzla upriličeno je predstavljanje knjige „50 GODINA INOVATORSTVA TUZLANSKE REGIJE”.

Riječ je o knjizi koja predstavlja najveći dio rezultata kontinuiranog inovatornog rada, 50-godišnjeg postojanja inovatorstva na području tuzlanske regije. Prisutnima su se obratili Ismet Omerčehajić, generalni direktor sekretar Udruženja, koji je otvorio ovu promociju, ukazavši na značaj Udruženja i njegovo dosadašnje poslovanje, predstavljajući ovu publikaciju kao zlatni pir stvaralaštva ovog Udruženja.

O ovoj knjizi govorili su i Dino Kalesić, jedan od autora knjige, zatim Jasmin Karahmet, direktor OŠ „Dobrnja” i dopredsjednik Uduženja inovatora TK, te Edin Jahić, direktor tuzlanske biblioteke, koji je zahvalio saradnicima što su odlučili da ove knjige poklone zvanično NUB „Derviš Sušić”, ali i svim drugim bibliotekama na području TK, čime su pridali značaj biblioteci kao mjestu na kojem treba da bude smještena i dostupna široj javnosti ovakva vrsta građe.

„Ponosni smo što smo zajedno sa našom omladinom, građanima, radnicima prihvatili obaveze i iste realizovali s jednim ciljem da mijenjamo postojeće stanje, mijenjajući svoju sredinu i sebe uz uvjerenje da samo takvim opredjeljenjem u ovoj oblasti dajemo veliki doprinos bržem razvoju, svoje sredine i šire, jer inovatorstvo mnoga toga dobrog može donijeti društvu“, kazao je Dino Kalesić jedan od autora.

Ovo Udruženje ima za cilj da kod mladih ljudi razvija ideje o inovatorstvu i pomogne u realizaciji istih, o čemu nam je više ovom prilikom govorio član Kluba mladih inovatora gospodin Karahmet.

(TI)

„Mnogi mladi su inovatori a da to i ne znaju. Mi putem edukacija i unapređivanja inovatorstva dajemo svoj doprinos njima. Dužni smo da prepoznamo mlade inovatore i da ih inspirišemo i tako uputimo na pravi put uspjeha. Ova publikacija će svakako pomoći budućim generacijama, jer se dosta toga može spoznati iz sadržaja i poslužiti za pojedine magistarske radove iz ove struke“, kazao je Jasmin Karahmet, dopredsjednik Udruženja inovatora TK.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.