Posljedice eksplozije mine na Majevici: Selimović preminuo, Nišić u stabilnom stanju

by admin
| 7:54
1501 mine
  •  
  •  
  •  
  •  

Nedžad Selimović (29) i Mirnes Nišić (18), teško su povrijeđeni od eksplozije mine u utorak 14. januara 2014. godine oko  15,30 na lokalitetu Stolice u blizini mjesta  Seljublje na području  Općine Kalesija – saopšteno je jutros iz Kantonalnog tužilaštva TK-a.

Selimović je od posljedica ranjavanja jutros preminuo u UKC- Tuzla, dok je Nišić hospitaliziran   na Klinici za traumatologiju  i ortopediju, u stabilnom je zdravstvenom stanju,  sa povredama ruku.

Policijske ekipe su od jučer na terenu,  a uviđaj će danas  obaviti dežurni tužilac ovog Tužilaštva  u saradnji sa pripadnicima OKP PU Kalesija,  Centra za uklanjanje mina BiH (BH MAC) i Općinskog štaba civilne zaštite Kalesija.

Okolnosti pod kojima je došlo do teške  nesreće se  i dalje utvrđuju, te će se također utvrditi  se da li se radilo o  minskom polju ili zaostaloj mini iz rata.

Uviđaj je u toku.

Povrijeđene mladiće iz minskog polja izvukli su Nedžadov otac Mevludin Selimović i njegov prijatelj Ferid Mujkanović. ‘Golfom’ su ih povezli prema bolnici, a nedugo nakon toga povrijeđene su preuzele medicinske ekipe

(TI) / Foto: Ilustracija

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.