Detalji ugovora novog trenera Slobode: Šta je Ćiro dobio osim plate od 5.000 eura?

by admin
| 17:58
1101 ciro tuzla
  •  
  •  
  •  
  •  

Nakon vijesti da je Miroslav Ćiro Blažević između ponuda da ode u daleku kinu, ili da vodi klubove iz Solina, Travnika ili Tuzle, izabrao onu Slobodinu, mnogi su se počeli interesovati kakva je to finansijska ponuda Ćiru dovela na Tušanj.

Predsjednik Azmir Husić nije želio u javnost iznositi detalje o tome koliko će ga Ćiro koštati, tek kratko komentarišući: „Što vrijedi, treba i da se plati“.

Međutim, detalje, koji nisu zvanični, iznijeli su Travničani, koji su u utrci za „trenerom svih trenera“ ostali kratkih rukava.

– Pored plate od pet hiljada eura, dobit će sve prihode od sponzorskih ugovora i ulaznica, te hotelski smještaj. Kako je istakao predsjednik vezira Nihad Selimović Sloboda je bila brža, a on bi takođe pristao dati Ćiri platu i sponzorske ugovore, ali ulaznice ne bi – potvrdili su za Dnevni avaz iz tabora NK Travnik.

Podsjećamo, iz FK Sloboda predstavljanje novog šefa Stručnog štaba su zakazali za petak 17. januar, kada bi mogli saznati da li su nagađanja iz Travnika i tačna.

(Tuzlainfo)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.