Općina Tuzla: Održan sastanak sa predstavnicima projekta za unapređenje lokalnog razvoja

by admin
| 7:40
1101 nacelnik i usaid
  •  
  •  
  •  
  •  

Načelnik Općine Tuzla Jasmin Imamović, sa saradnicima, sastao se jučer sa predstavnicima USAID-Sida GOLD Project Bosnia and Herzegovina – Projekat unapređenja lokalnog razvoja (GOLD), na čelu sa direktorom projekta Markom McCord.

Projekat unapređenja lokalnog razvoja (GOLD), čije je kreiranje u Bosni i Hercegovini  inicirano prije više od godinu dana, zajednički finansiraju Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i Švedska međunarodna agencija za razvoj i saradnju (Sida), sa ciljem pružanja podrške partnerskim općinama u ostvarivanju ekononmskog rasta i razvojnih ciljeva u sektorima sa najvećim razvojnim potencijalom.

U tom smislu, Općina Tuzla je, zahvaljujući dosadašnjim uspjesima u realizaciji različitih projekata u saradnji sa USAID-om i drugim međunarodnim i lokalnim organizacijama i institucijama, te  svom ekonomskom potencijalu,  odabrana za jednu od centralnih lokacija za realizaciju aktivnosti projekta GOLD, a usmjerenih ka razvijanju održivog lokalnog ekonomskog razvoja.

Projekat GOLD će u saradnji sa partnerima na lokalnom nivou angažovati stručnjake u javnom i privatnom sektoru, akademskoj zajednici, nevladinim organizacijama i donatore, sa fokusom na vrlo jasne rezultate, koji prvenstveno uključuju privlačenje direktnih investicija, stvaranje novih radnih mjesta za mlade osobe, povećanje izvoza i kreiranje modela za brži ekonomski rast koji će biti primjenjiv u cijeloj zemlji.

Memorandum o razumijevanju, koji predstavlja okvir i polaznu tačku za saradnju između Općine Tuzla, kao partnera u projektu, i Projekta GOLD biti će službeno potpisan na svečanoj ceremoniji u Sarajevu, dana 3. februara, 2014. godine. 

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.