Politička akademija SDA u Tuzli: Jednogodišnj program besplatan za sve polaznike

by admin
| 12:20
1001 akademija
  •  
  •  
  •  
  •  

U Općinskom odboru Stranke demokratske akcije Tuzla danas je održana press konferencija na kojoj je najavljeno pokretanje Političke akademije SDA – Program Tuzla. Novinarima su se obratili predsjednik OO SDA Tuzla doc.dr. Salko Bukvarević i Edis Bajić predsjednik Asocijacije mladih SDA Tuzla, koja je i nosilac aktivnosti.

– U saradnji sa direktorom Političke akademije SDA gospodinom Senadom Šepićem, dobili smo saglasnost za pokretanje PA SDA – Program Tuzla, gdje bi osposobljavali  mlade iz politike, privatnog sektora, javne uprave, civilnog društva i medija. Naravno da ništa ne bismo mogli bez podrške Općinskog odbora SDA Tuzla. Ovo je prvi lokalni program te vrste, dok na području BiH postoje dva Regionalna programa (ZE-DO i SBK). Politička akademija SDA – Program Tuzla svojim polaznicima nudi jednogodišnji  obrazovni ciklus koji se odvija kroz nastavni plan i program Akademije. Tokom navedenog perioda polaznici će imati priliku da kroz intenzivne seminare steknu znanje iz oblasti koje su od značaja za njihov rad u društvu, bez obzira u kojoj sferi društva oni djelovali – istakao je Edis Bajić, koordinator i voditelj PA SDA program Tuzla, predsjednik AM SDA Tuzla i polaznik 1. generacije PA SDA i Političke škole Vijeća Evrope.

Među oblastima koje se pokrivaju planom i programom Akademije mogu naći teme kojima se nastoji unaprijediti njihov rad, poput političke komunikacije, ekonomije, medija, marketinga, zagovaranja i lobiranja, menadžmenta ljudskih resursa, korištenja novih tehnologija u kampanji, ali i one teme koje se tiču širih oblasti kao što su evropske integracije, upoznavanje sa procesima donošenja odluka u Evropskoj uniji, korištenje pretpristupnih fondova Evropske unije itd.

Javni poziv za prijem polaznika Političke akademije SDA program Tuzla je otvoren do 20. Januara, nakon čega će kandidati biti testirani.

Javni poziv za prijem polaznika objavljen je na web stranici www.sdatuzla.ba. Prijaviti se mogu i kandidati koji nisu članovi SDA. Zahvaljujući Političkoj akademiji SDA i Općinskom odboru SDA Tuzla, pohađanje Akademije za sve polaznike je besplatno.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.