Završena škola plivanja na Panonici: Više od 130 polaznika naučilo osnove plivanja

by admin
| 7:57

 Projekat pod nazivom ”Zaplivaj na Panonskom”, koju već desetu godinu za redom organizuje JKP ”Pannonica” d.o.o. kao dar klincima Tuzle za ljetni školski raspust zspješno je završen.

-Škola plivanja se održavala u julu mjesecu na velikom bazenu slanih vodopada. Ova godina je bila najuspješnija po broju održanih časova jer su vremenske prilike bile idealne za održavanje škole plivanja na otvorenom. Sunčano i toplo vrijeme svaki dan škole je činilo još ljepšim i ugodnijim gdje smo se svi zajedno dobro zabavljali i učili. Nažalost zadnja dva časa u četvrtak 30.7. i petak 31.7. se nisu održala zbog zahlađenja. Djeca koja su imala neki strah od vode ili do sada nikad nisu imala priliku da zaplivaju su na zadnjim časovima uspješno i bez imalo straha ulazila u vodu, plivala malo uz pomoć trenera a malo sama, sama su skakala u vodu i generalno uživala u kupanju i plivanju, te možemo reći da su iz neplivača prešli u plivače početnike. Sigurni smo da smo kod većine klinaca doveli do toga da su zavoljela vodu i plivanje kao sport te da će mnogi od njih poželjeti da sutra treniraju najljepši sport na svijetu u nekom od tuzlanskih plivačkih klubova. – istakli su organizatori.

U sezoni 2015. školu plivanja na Panonskim jezerima je pohađalo preko 130 mladih plivačica i plivača, od kojih velika večina iz svih obadništa JU ”Naše dijete” iz Tuzle.

Inače, kroz ovaj Projekat, u toku 10. godina održavanja, prošlo je preko 1.000 djece od kojih je većina naučila plivati.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.