Tuzla: Danas volonterska akcija „TUZLANSKI KANTON #SaDitom”

by admin
| 7:07

Građani okupljeni u neformalnoj grupi “Građani TK #SaDitom” i Asocijacija Zelene Staze –Tuzla, organiziraju danas jednodnevnu volontersku akciju „TUZLANSKI KANTON #SaDitom”, koja će se izvesti u krugu Fabrike deterdženata „Dita“ u Tuzli.

Projekat će biti realizovan uz pomoć volontera sa područja Tuzlanskog kantona, a obuhvata čišćenje radnih prostorija i prozvodnih hala Fabrike deterdženata Dita Tuzla. U akciji će učestvovati 40 do 50 volontera/aktivista koji će biti podijeljeni u tri grupe, a svaka grupa će imati različita zaduženja.

Dvije grupe će biti zadužene za čišćenje proizvodnih hala u kojima će se uskoro početi proizvoditi praškasti proizvodi, dok će treća grupa pomoći radnicima u proizvodnom pogonu sa kojima će lijepiti etikete na Ditine proizvode.

Volonterska akcija je objeručke prihvaćena u Diti, a kako kažu, samo mogu biti ponosni na mlade ljude i njihovu ukazanu podršku.Radne aktivnosti tog dana bit će poropračene i nagrađene koncertom ansambla iz Holandije koji je inače od 26. jula do 03. avgusta na turneji u Tuzli odnosno u BiH.

(RTV7)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.