Los Angeles: Srebro za Tuzlanku Irmelu Peranović

by admin
| 20:02

Na programu Specijalnih ljetnih olimpijskih igara u Los Angelesu danas je održana finalna takmičenja u plivanju gdje je bh. takmičarka Irmela Peranović nastupila u disciplini 50 m slobodno, gdje je osvojila drugo mjesto i srebrnu medalju.

Nakon Adnana Pribišića, koji je osvojio zlatnu medalju u disciplini 25 m prsno, ovo je druga osvojena medalja na Ljetnim olimpijskim igrama za BiH. Kad je u pitanju plivanje prema programu takmičenja još nam preostaju nastupi Mire Vasića koji sutra ima divizioniranje na 25 m slobodno i prekosutra 50 m slobodno, dok će Irmela Peranovic 30. jula imati divizioniranje u disciplini 25 m slobodno, kao i Zorana Mitrović koja će nastupiti u disciplini 50 m prsno.

Ženska nogometna ekipa Specijalne olimpijade BiH je danas u drugom krugu takmičenja odigrala utakmicu protiv reprezentacije Srbije koju je savladala rezultatom 8:0.

Kad su u pitanju nastupi atletičara, sutra su na programu borbe za medalje Admira Ašćerića koji će trčati 400 i 200 metara, te Vedrane Nović i Kristine Klačar koje će nastupiti u disciplini 200 m.

Stonoteniser Damir Rimac i stonoteniserka Irma Juhić nastavljaju svoje preliminarne nastupe.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.