Novi rekordi “Dite”: Dnevna proizvodnja “3de-a” veća nego u zlatna vremena fabrike

by admin
| 13:33

Tuzlanska fabrika deterdženata Dita, radi i proizvodi kao u najbolje dane ove fabrike, već je oboren i rekord u proizvodnji – javlja TV1.

Nedavno je sa proizvodnih traka ovog nekadašnjeg privrednog giganta skinuto u jednom danu 10.000 pakovanja deterdženta 3de, što je za čak 3.000 bočica više u odnosu na zlatna vremena tuzlanskog preduzeća.

Dita je od dana pokretanja proizvodnje do danas proizvela i prodala svojih proizvoda u vrijednosti većoj od 250.000 maraka, radnici su dobili i dio plate a početkom sljedeceg mjeseca ce dobiti i platu za juli.

Osim tečnih i agresivnih deterdzenata, Dita će uskoro pokrenuti proizvodnju praskastog programa. Za tu proizvodnju neophodna je izgradnja parovoda od termoelektrane do Dite, saglasnost je dala elektroprivreda BiH i čeka se početak radova.

Pozitivna energija iz ove fabrike, privukla je i mlade obrazovane ljude, koji ovdje dolaze da volontiraju i pomognu da se fabrika podigne na noge.

Dita uz kontinuiranu proizvodnju očekuje strateškog partnera, iako se spekulisalo da bi to mogao biti tuzlanski Bingo, iz sindikata su nam kazali da nisu vodjeni nikakvi razgovori na ovu temu, takodjer su istakli da je Bingo Diti pomogao kroz nabavku repromaterijala kao i kroz distribuciju proizvoda. U narednom periodu Dita ce svoje proizvode izvoziti i na evropsko tržiste, naravno uz prosirenje kapaciteta proizvodnje, jer sadašnja proizvodnja uspijava podmiriti samo BH tržiste.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.