Nakon pet festivalskih dana: Sinoć u Tuzli završen 7. Kaleidoskop

by admin
| 12:47

Nakon pet dana nezaboravnog druženja, odličnog provoda i sjajne atmosfere u samom centru Tuzle, projekcijom dokumentarnog filma „Rock n War“, koji govori o tuzlanskoj ratnoj muzičkoj sceni i njenim sudionicima, 7. Međunarodni festival umjetnosti mladih Kaleidoskop zvanično je zatvorio svoja vrata za sve posjetioce.

Izložbe, kreativne, plesne i dijaloške radionice, art market, teatar sjenki, koncerti nekih od najpopularnijih domaćih i regionalnih bandova su izmamili veliki broj naših sugrađana na ulice i trgove tokom svih pet dana, koliko je trajao festival.

Cilj festivala je okupljanje mladih, talentovanih i perspektivnih ljudi iz BiH i drugih država oko jedne kulturne oaze te ponuditi program koji upotpunjava pet dana za sve ljude koji žele da se druže i stvaraju trajne veze sa svojim sugrađanima i gostima. Tokom prošlog vikenda idejni ciljevi festivala doživjeli su svoje ostvarenje što se ogleda u broju učesnika i posjetilaca koji su uzeli učešće u realizaciji programa.

Tokom pet dana, mladi umjetnici uljepšali su ulice Tuzle i pokazali zavidne umjetničke vještine, koje su podijelili sa učesnicima i volonterima festivala.

U muzičkom dijelu programa festivala nastupili su: Zoster, Urban & 4, Brkovi, Who See, Juventud Rebelde, Sassja, Ničim Izazvan, Silente, Frenkie, Vatra, Mefistofeles, Punkart, Evolucija zvuka, Bad seasons i Urban Instinct. 

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.