Festival “Kaleidoskop”: Kubanci privlače pažnju, publika uživa u koncertima!

by admin
| 10:28

Brojni sadržaji trećeg festivalskog dana “Kaleidoskopa” prvukli su dosta pažnje učesnika i gostiju.

Dnevne radionice plesa, teatra sjenki, izrade 3D origami figura, grafička štampa i art market jučer su upotpunili i razgovori sa kubanskim umjetnicima. Njihova interesantna priča o životu i radu na ovom ”izolovanom” ostrvu pobudila je veliko interesovanje javnosti.

Kubanski umjetnici, koji su se noć prije predstavili muzičkim nastupom, Raul Aquilera Perrez i Oryel Navarr Polledom, pričali su o svom radu i uticaju na razvoj umjetnosti mladih, a prisutnima je prezentovan i kratki video material o životu mladih na Kubi.

U poslijepodnevnim satima posjetioci su mogli pogledati rad, koji se nalazi u gradskom parku, nazvan ”Instalacija i intervencija u prostoru”, Udruženja za kulturu i umjetnost CRVENA, te izložbu pod nazivom ”Osječke grafičarke” postavljenu u Međunarodnoj galeriji portreta.

Od 20 sati započela je još jedna muzička priča koju su pričali bandovi Mefistofeles, Bad Seasons, Zoster, Vatra, Evolucija zvuka, svirajući pred nekoliko hiljada oduševljenih i raspjevanih posjetilaca, u parku kod bivše Muzičke škole.

Program – subota, 25. juli:

ART MARKET (Trg kod Ismeta i Meše)

11:00: Pencil sculpture radionica sa Jasenkom Đorđevićem (Kuća plamena mira)

16:00 do 18:00: Panonnica Beach Party – Café bar Odisej (Panonska jezera)

12:00 do 17:00: Art park: 3D Origami, Tuzla Dance Camp, Vesela  štamparija, Instalacija i intervencija u prostoru (Gradski park)

18:00: Javna diskusija Iskustva kulturnog-prosvjetnog rada žena i mladih: Antifašizam danas (Atelje Ismet Mujezinović)

20:00 do 02:00 KONCERTI (Park kod bivše Muzičke škole)

Nastupaju: Punkart, Urban instinkt, Ničim izazvan, Silente, Urban&4

(TI)