Kaleidoskop: Odličnim koncertima započeo muzički dio festivala

by admin
| 10:45

Tokom drugog dana festivala Kaleidoskop, brojni volonteri i učesnici iz različitih država koji se ovih dana mogu vidjeti na ulicama Tuzle, družili su se kroz dnevne radionice te posjetili Art market smješten u centru grada. Večernje sate su rezervirali za koncerte.

Oni najmlađi najviše vremena proveli su u Kući plamena mira, zanimajući se za pripremu teatarskih izvedbi, kreirajući ih pokretima sjenki.

U Gradskom parku nastavljena je radionica pod nazivom Vesela štamparija sa Valentinom Grubačević i Marijom Vidaković. Radi se o posebnoj grafičkoj tehnici karton štampa gdje poput veselih grafičara učesnici izrađuju svoje grafike. U edukativnom segmentu radionice učesnici mogu saznati što je to grafika, grafički otisak, matrica, karton štampa ili kako se s kartonom i bojom može štampati grafika, poput štambilja, štampati puno puta svoj veseli rad.

Priliku da nauče nešto više o 3D origami tehnici iz prve ruke, od vještog majstora kakav je Tarik Jašarević, svi zainteresirani iskoristili su u Domu mladih. Izložba „Pencil sculpture“ Jasenka Đorđevića održana je sinoć u Kući plamena mira.

Nekoliko hiljada mladih Tuzlaka i njihovih gostiju, ali i svih drugih koji se osjećaju mladima, pohodilo je prvu muzičku večer Kaleidoskop festivala na staroj, ali pokazalo se (ponovo) itekako funkcionalnoj lokaciji, park kod bivše Muzičke škole, gdje je u neposrednoj blizini podignuta pozornica.

Sjajne nastupe imali su CulSu, Sassja, Frenkie, WhoSee, Juventud Rebelde i Brkovi.

PRPGRAM – petak, 24. juli:

ART MARKET – Trg kod Ismeta i Meše

11:00 do 14:00: Tuzla Dance Camp (Dom mladih),

12:00 do 15:00: 3D Origami-radionica sa Tarikom Jašarevićem (Dom mladih),

16:00 do 18:00 Panonnica Beach Party – Café bar Odisej (Panonska jezera)

17:00 do 20:00: Vesela štamparija – radionica (Gradski park)

17 do 21:00: Instalacija i intervencija u prostoru – Udruženje za kulturu i umjetnost CRVENA (Gradski park)

18:00: Teatar sjena – predstava za djecu (Kuća plamena mira)

18:00: Umjetnost pod pritiskom – izložba i razgovori sa kubanskim umjetniciman Raul Aquilera Perrez i Oryel Navarr Polledom (Atelje Ismet Mujezinović)

20:00: Izložba Osječke grafičarke (Međunarodna galerija portreta)

20:00 do 02:00 KONCERTI (Park kod bivše Muzičke škole)

Nastupaju: Mefistofeles, Bad Seasons, Zoster, Vatra, Evolucija zvuka.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.