Tuzlanski kanton: Od septembra umrežavanje svih zdravstvenih ustanova u jedan sistem

by admin
| 4:38

Vlada Tuzlanskog kantona je danas na sjednici prihvatila Program rada, razvoja i organizacije integrisanog zdravstvenog informacionog sistema na području ovog kantona.

Kantonalni ministar zdravstva Elvis Bektić kazao je da će ovim sistemom biti umreženo 13 domova zdravlja, Univerzitetsko-klinički centar, opšta bolnica Gračanica i Zavod zdravstvenog osiguranja.

Centralni server će biti smješten u Zavodu zdravstvenog osiguranja TK, a nakon što bude završeno umrežavanje zdravstvenih ustanova, u septembru će integrisani zdravstveni sistem biti pušten u funkciju.

Vlada je donijela i zaključak kojim se preporučuje Zavodu zdravstvenog osiguranja TK da Javnoj zdravstvenoj ustanovi Univerzitetski klinički centar Tuzla isplati mjesečnu naknadu u punom iznosu za mjesece juli, august i septembar 2015. godine iz razloga likvidnosti i problema s kojima se svakodnevno susreću u pogledu nabavke sanitetskog materijala, lijekova, opreme.

Naime, kako je naveo ministar Bektić, zabilježen je povećan priliv pacijenata zbog problema u Zeničkoj i Bihaćkoj bolnici. 

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.