Alen Ovčina napustio Katar: Odmara u Tuzli i čeka angažman u Evropi!

by admin
| 15:53

Alen Ovčina, lijevo krilo rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, koji je karijeru počeu u Sloboda Solani, nakon dvije i pol godine napustio je Katar i tamošnju ekipu Al-Shammal. Ovčina se trenutno nalazi u Tuzli na odmoru i iščekivanju novog angažmana.

– Iza mene su dvije i pol odlične godine u Kataru. Tamo sam stasao kao igrač i svojim partijama zadobio pažnju selektora Dragana Markovića. U Al-Shammalu sam bio zadovoljan svojim igrama i uslovima, koje sam imao u klubu, no sada je došlo vrijeme za promjenu sredine. Prije svega, jer su mi u Al-Shammalu ponudili amaterski ugovor na što nisam želio da pristanem, a mislim da je sada pravo vrijeme s obzirom na moje godine da probam igrati u Evropi, rekao je Ovćina za Oslobođenje.

Lijevo krilo naše reprezentacije kaže da ima ponuda, ali da dosad nije imao nijedne konkretne pregovore s nekim klubom. 

– Bilo je mnogo interesovanja nakon mečeva sa Bjelorusijom i Danskom. Imao sam veliki broj poziva od strane menadžera, ali sve je ostalo na razgovorima. Neki još uvijek zovu i raspituju se, a ja se nadam da će uskoro doći do angažmana. Što se mene tiče redovno i vrijedno treniram, tako da nisam u zaostatku što se tiče spreme, mada bi naravno bilo jako dobro da se što prije priključim nekom klubu i odradim pripreme, govori Ovčina, koji smatra da je naša reprezentacija propustila veliku šansu da se plasira na Evropsko prvenstvo, ali da se ne smijemo osvrtati na ono što je bilo, već sve moramo okrenuti ka budućnosti.

(TI) / Foto: Oslobođenje

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.