Asocijacija žena MIZ Tuzla: Bajramske hedije za svih 170 korisnika Doma penzionera

by admin
| 9:32

Predposljednjeg dana mjeseca ramazana članice Asocijacije žena Medžlisa Tuzla upriličile su ramazansku posjetu Domu penzionera u Tuzli. Tom prilikom su podijeljene bajramske hedije za svih 170 korisnika Doma a postačima su obezbjeđeni iftari.

Ova posjeta je neizostavan dio ramazanskih aktivnosti Asocijacije i sprovodi se od samog osnivanja Asocijacije, od 2009. godine.

-Svake godine pored naših članica pružimo priliku za učešće u ovoj humanoj posjeti Domu i svim građankama Tuzle ali i šire. Tako i ove godine podrške nije manjkalo. Posebno nam je drago jer smo potakle i druge da razmišljaju o starijim i urade nešto za njih. – kazala je predsjednica Asocijacije, Elmedina Osmić Brzović.

 

Poštovanje starijih jedan je od načina pokazivanja naše naklonosti prema Allahu dž.š. A mi već sedmu godinu zaredom pokušavamo istrajti na tom put i zadobiti tu naklonost. Njegujemo ovu lijepu gestu prema ljudima koji žive u Domu bez obzira koje su vjere i nacije. I drago nam je da predbajramske momente podijelimo baš s njima. – dodaje Osmić Brzović.

 

I ove godine, kao i svake do sada, podrška nije izostala od restorana “Saranda” koji je priredio iftare, ljubaznog osoblja hipermarketa “Bingo” Sjenjak, ali i građanki Tuzle koje su podržale ovu ramazansku akciju kome se članice Asocijacije ovim putem zahvaljuju.

 

Vrijedi naglasiti je Medžlis Islamske zajednice Tuzla svake godine da poseban doprinos u realizaciji ove posjete a tako je bilo i ove godine.

(TI/az-miztz.org)

 

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.