Učestvuje hiljade mališana: Sportske igre mladih stigle i u Tuzlu (FOTO)

by admin
| 12:10

Najljepša sportska priča, BH Telecom Sportske igre mladih nastavljaju uveseljavati mališane širom Bosne i Hercegovine. Nakon Konjica, Goražda, Širokog Brijega, Mostara, Čapljine, Zenice, Sarajeva, Srebrenika Igre mladih su stigle u grad soli, Tuzlu.   

Tradicionalno Igre su otvorene izvođenjem početnog udarca na Coca Cola CUP-u u konkurenciji 2000. godište i mlađi. Početni udarac je izveo gospodin Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle: “Danas se na BH Telecom Sportskim igrama mladih prijavilo oko 3.500 djevojčica i dječaka. Ovaj broj mališana kao i osmijesi na njihovim licima, govore da radimo pravu stvar.”

Djevojčice i dječaci prvog dana takmičenja su pokazali sjajne sportske sposobnosti u malom nogometu, rukometu i odbojci u dvije starosne kategorije 2000. godište i mlađi te 2004. godište i mlađi.  Mališanima iz Tuzle su se pridružili dječaci i djevojčice iz Srebrenika,Gradačca, Gračanice, Banovića, Kladnja, Kalesije, Teočaka i Sapne.

Najbolji sportisti iz Tuzle imaju priliku putovati na finalno takmičenje u Sarajevo, koje će biti organizirano od 18. do 23. augusta.

“Oni će imati priliku doputovati u glavni grad BiH gdje će biti organizirano veliko finalno takmičenje. Mališani će tokom pet dana imati cjelodnevni boravak, koji ne uključuje samo takmičarski dio. Nakon Sarajeva najbolji putuju u Split na druženje s vršnjacima iz drugih država na Međunarodno finale.”, rekla Naida Pekmezović PR manager Sportskih igara mladih.

Sva takmičenja su protekla u znaku fer igre i poštivanju protivnika. U saradnji s Košarkaškim savezom BiH, uz finansijsku podršku USAID-a, Igre i ove godine u 28 bh. gradova promoviraju projekt “Fer igra za fer djetinjstvo”,

s ciljem širenja tolerancije, fair playa i prijateljstva kroz sport.

Sutra u konkurenciji 2000. godište i mlađi te 2004. godište i mlađi, na terenima TTC Telex, SK Kreka, Pannonica i teniski klub Sloboda, djevojčice i dječaci će se takmičiti u uličnoj košarci, odbojci na pijesku, tenisu i stonom tenisu. 

Više fotografija pogledajte u fotogaleriji na našoj Facebook Fan stranici.

(TI) / Foto by Vedad Hadžihasanović

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.