Uvažena žalba: Novo suđenje za grupu Margarete Hadžić

by admin
| 17:51

Vijeće Vrhovnog suda Federacije BiH je uvažilo žalbu Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona  na oslobađajuću presudu koju je u julu 2014. godine  donio  Kantonalni sud Tuzla u predmetu u kojem su optuženi Margareta Hadžić (50) iz Tuzle, Ružica Babić (37) i Almir Hamza (40) iz Živinica zbog krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Rješenjem Vrhovnog suda FBiH predmet je vraćen prvostepenom sudu na ponovno odlučivanje pred potpuno izmijenjenim Vijećem Kantonalnog suda Tuzla.

Podsjećamo, u optužnici Tužilaštva se pomenuti terete da su u grupi koju je organizirala Margareta Hadžić počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Postoji osnovana sumnja da je Hadžić u periodu od početka februara do kraja aprila 2012. godine nabavljala opojnu drogu kokain, predavala je ostalim članovima grupe, koji su drogu prepakivali, vagali i prodavali većem broju osoba na području Tuzlanskog kantona.

U optužnici je navedeno i da su članovi grupe dio novca od prodaje droge predavali Margareti Hadžić a  dio zadržavali za sebe – saopšteno je iz Kantonalnog tužilaštva TK.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.