Otišla je zaboravljena tuzlanska legenda: Preminuo Ismet Hadžić Hadžija (VIDEO)

by admin
| 17:23

Ismet Hadžić Hadžija, član zlatne generacije Dinama i jedan od najboljih izdanaka škole fudbala tuzlanske Slobode, umro je nakon teške bolesti u 62. godini.

 

Godini života. Legendarni Hadžija, dobri duh šampionske 82’ koja je vratila u Maksimir naslov prvaka, dobio je mnoge životne bitke, ali ovu posljednju protiv zloćudne bolesti nije mogao, javlja Jutarnji.hr.

Hadžić je „modri“ dres nosio od 1980. do 1985. godine, odigrao je 302 utakmice za Dinamo, od čega 145 službenih, a bio je član slavne generacije koja je 1982. godine osvojila naslov prvaka Jugoslavije, kao i 1983. godine.

Kup Jugoslavije, a nakon inostrane karijere posljednjih je godina bio trener u Nogometnoj školi Dinamo, kao i trener veteranske momčadi Dinama. Između 1979. i 1983. godine pet puta je nastupio za reprezentaciju Jugoslavije.

Ismet Hadžić rođen je u Tuzli 1954. godine i jedan je od najboljih izdanaka tuzlanske nogometne škole. Nakon uspjeha sa Dinamom, dvije godine kasnije odlazi u SAD gdje igra mali nogomet. Bio je iznimno nadaren nogometaš, brz, moderan i iznad svega korektan.

Životni put legendarnog Hadžije dobro je poznat javnosti u Hrvatskoj. Od velike zvijezde Dinama, nakon završetka karijere prošao je mnoge padove I letove, jer je, kako je jednom kazao za hrvatske medije, jer je imao previše povjerenja u prijatelje i “prijatelje”.

Novac je dijelio I šakom I kapom, a u tom period izgubio je krov i nad glavom. Nije imao novca ni za podstanarstvo. Uspio se oporaviti I vratiti u normalan život, zahvaljujući Faruku Spajiću, s kojim je Hadžić nekad bio u vojsci.

Hadžić je, nažalost, jedna od zaboravljenih legend Slobode u Tuzli.

(TI/Bportal.ba)

 

 

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.