Unutarstranački izbori: Izabrano novo rukovodstvo GO HDZ BiH Tuzla

by admin
| 10:20

Nakon što su okončani unutasrtranački izbori po temeljnim ograncima održana je i izborna skupština na kojoj je izabrano novo rukovodstvo Gradskog odbora HDZ BiH Tuzla.

Prije nego se pristupilo izboru članova gradskog odbora izvješće o radu u protekle četiri godine podnio je dosadašnji predsjednik OO HDZ BiH Tuzla Ivica Kovačaević.Govoreći o proteklom razdoblju predsjednik Ivica Kovačević istaknuo je kako je HDZ BiH učvrstila svoju poziciju na području Tuzle i da je to danas najjača politička stranka unutar Hrvata.

„Nažalost povjrenje koje smo dobili na lokalnim izborima 2012. godine vladajuća većina u Općinskom vijeću pokušala je ignorirati što je rezlutiralo povlačenjem iz rada u OV Tuzla te upoznavanjem svih domaćih i međunarodnih institucija o načinu na koji se krši izborna volja u Tuzli. Na kraju smo dokazali i pokazali da se mora uvažiti izborni rezultat i povjerenje koje je HDZ BiH dobio“, istaknuo je Kovačević na početku svog ozlaganja.

Nakon što je utvrđena lista i provedena procedura u Gradski odbor HDZ BiH Tuzla izabrani su Ivica Kovačević, Mijo Krešić, Jasminka Mijatović, Maja Pođanin, Zvonimir Banović, Dejan Kovačević, Ljubica Grgić, Danijel Nikolić, Ljubica Mišković, Svjetlana Nikolić, Dražan Vilušić, Dalibor Vidović, Nikica Vidović, Anto Jurić i Vedran Petrović.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.