DF nakon izbacivanja iz vlasti: SDA na ovaj način štiti “svoje” kriminalce u TK!

by admin
| 5:33

Nakon jučer održane sjednice Skupštine Tuzlanskog kantona na kojoj je Demokratska fronta izbačena iz vlasti, iz te stranke su se oglasili saopštenjem.

U saopštenju se navodi:

-Brutalno kršenje poslovnika Skupštine TK prilikom odabira nove Vlade TK predstavlja nastavak pravca kojim je SDA krenula netom nakon malverzacijama obilježenog kongresa. Naime, SDA-ova kantonalna organizacija u Tuzli je, pod kontrolom osuđenog kriminalca Mirsada Kukića, odlučila da žrtvuje većine u drugim kantonima zarad nastavka zaštite kriminala. 

DF-ovi ministri u Vladi TK, kao i svi naši predstavnici u vlasti na svim nivoima, su dosljedno provodili naš program koji predviđa beskompromisni obračun sa svim oblicima kriminala koje divljaju našom zemljom u zadnjih 25 godina. Radikalna i kriminogena struja koja je nedavno preuzela cijelu SDA je nakon nedavnog hapšenja saradnika sadašnjeg premijera TK Bege Gutića odlučila da se svim silama odupre daljem procesuiranju kriminala. 

Bakir Izetbegović i hobotnica putem koje je preuzeo stranku su, uprkos suprotnoj odluci na jučerašnjem kolegiju te stranke, odlučili da zaštite svoje kriminalce u TK i time otvore put za raspad svih vladajućih većina u BiH. 

Proces raspada SDA je stvar unutarnjih odnosa te stranke ali mi u DF ćemo uraditi sve što je u našoj moći da euroatlantski put BiH ne bude kolateralna šteta radikalizacije u SDA – saopšteno je.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.