Tradicionalno dio “Marša mira”: Oko 90 pripadnika MUP-a TK u koloni za Potočare

by admin
| 13:15

Uz podršku menadžmenta MUP-a TK-a i u saradnji sa Sindikatom policije MUP-a TK oko 90 službenika ovog Ministarstva i članova njihovih porodica, danas se (08.07.2015.) u mjestu Nezuk, općina Sapna, priključilo hiljadama učesnika “Marša mira – Srebrenica 2015”, u okviru obilježavanja 20. godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici.

Naime, danas u jutarnjim satima službenici MUP TK-a – učesnici Marša mira, okupili su se ispred zgrade sjedišta MUP TK-a u Tuzli, gdje su ih ispratili ministar unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Alen Gadžo, načelnik  SKP MUP TK-a Omer Halilčević  i predsjednik Sindikata policije MUP-a TK-a Jasmir Šerbečić, koji su dali punu podršku ovom hrabrom i humanom pohodu i zaželjeli svima uspješan dolazak u Potočare.

Takođe, napominjemo da će policijski službenici MUP-a TK-a u okviru svojih nadležnosti, kao i prethodnih godina, zajedno sa drugim policijskim agencijama, dati podršku i uzeti učešće u obezbjeđenju predstojeće komemoracije povodom obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici, kako bi ista prošla u najboljem mogućem redu.

(TI/muptk)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.