Beriz Kabilović ponovo u pritvoru: Osumnjičen za iznudu novca uz prijetnju pištoljem!

by admin
| 12:11

Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona je Općinskom sudu Tuzla stavio prijedlog za određivanje pritvora za Beriza Kabilovića (28), nastanjen u Tuzli, zbog postojanja osnovane sumnje  da je pokušao iznuditi veći iznos novca od jedne osobe, odnosno počinio krivično djelo iznuda u pokušaju.

Naredba o provođenju istrage je donesena i protiv J.T (28) iz Tuzle koji je osumnjičen da je počinio ovo krivično djelo  kao  saučesnik sa Kabilovićem. Ova osoba je nakon ispitivanja puštena na slobodu.

Postoji osnovana sumnja da su Kabilović i njegov saučesnik  4. jula 2015. godine u večernjim satima  sjeli u automobil oštećenog, iz Tuzle se odvezli  na Majevicu, gdje je Kabilović dva puta šakama  udario mladića u glavu i uz prijetnju pištoljem mu rekao da za nekoliko dana mora platiti veći iznos novca kako ga više ne bi uznemiravali.

Osumnjičeni su lišeni slobode 6. jula u popodnevnim satima. Pripadnici MUP-a TK su izvršili kriminalističku obradu i uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu ih predali u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičene. Kabilović je više puta osuđivana osoba za različita krivična djela. Istraga u ovom predmetu je u toku – saopšteno je iz Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

(TI)