Kritike građana daju rezultate: GIPS uveo više linija i polazaka u gradskoj zoni

by admin
| 11:12

Sa početkom ljetnog školskog raspusta i početkom sezone godišnjih odmora, vozila Gradskog i prigradskoj saobraćaja Tuzla od 1. jula 2015. godine saobraćaju prema ljetnom redu vožnje.

Tokom ovog perioda iz GIPS Tuzla su pojačali intezitet saobraćanja pojedinih linija, u odnosu na najavljeni red vožnje.

-Svi autobusi Gradskog i prigradskoj saobraćaja d.d.Tuzla saobraćaju pojačanim intenzitetom u zoni Grada Tuzla. Naime, uveli smo novu gradsku liniju broj 3 na relaciji Moluhe – Bolnica Gradina (sjevernom saobraćajnicom) koja na pomenutoj relaciji saobraća u intervalima od po pola sata. Istovremeno smo u istim vremenskim intervalima pojačali saobraćanje linije broj 6b na relaciji Mandići-Ši Selo. Također smo pojačali red vožnje prema naseljima Dokanj i Solina sa polascimalinija broj 2 te linije broj 7 koja saobraća južnom magistralom, pored SPKC-a Mejdan pa pored MUP-a – saopštili su iz ovog preduzeća.

Podsjećamo, da je velika grupa građana koji koriste usluge GIPS-a peticijom i negodovanjem na društvenim mrežama, izrazila svoje nezadovoljstvo uvođenjem ljetnog reda vožnje Gradskog i prigradskog saobraćaja Tuzla, kojim su prema njihovim tvrdnjama, zbog ukidanja brojnih polazaka, a zadržavanjem istih cijena usluga, u nezavidnu situaciju dovedne mnoge kategorije građana kojima je jedini prevoz na posao, fakultet te u školu upravo autobus GiPS-a Tuzla.

Očigledno je da je glas građana primorao čelnike GIPS-a da poboljšaju usluge u ljetnom periodu, ali teško da nekoliko novih linija i polazaka može zadovoljiti korisnike koji su ostali bez brojnih privilegija koje su uživali ranije.

Vezani tekst:  Glas građana: Smanjen broj linija GIPS-a, oštećeni studenti, đaci i radnici!

(Tuzlainfo)

 

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.