FOM SDP Tuzla: Pripreme za prijemne ispite na Univerzitet u Tuzli prošlo 270 maturanata

by admin
| 16:20
I ovogodišnji ciklus pripremne nastave za maturantice i maturante u organizaciji Foruma mladih SDP Tuzla priveden je kraju.
 
Nastava se održavala za pripremu na 12 studijskih odsjeka a priliku da dodatno unaprijede znanja i prikupe važne upute i informacije o sadržaju i gradivu sa prijemnih ispita ove godine imalo je 270 maturantica i maturanata iz Tuzle, Tuzlanskog kantona ali i šire.
 
Projekat ‘Besplatne pripreme za prijemne ispite na Univerzitet u Tuzli’ realizuje se već šestu godinu i plod je dugotrajnog rada i požrtvovanosti forumašica i forumaša iz FOM SDP Tuzla, uz to njegujujući solidarnost i kreirajući jednake prilike i šanse za sve. Profesorice i profesori iz srednjih i osnovnih škola s područja Tuzlanskog kantona, volonterski pružaju instruktivnu nastavu, podržavajući time samu ideju i cilj projekta, a učenice i učenici iz cijelog procesa izlaze bogatiji za nove informacije, za prerađena poglavlja i zadatke ali i poznanstva sa budućim kolegicama i kolegama sa svojih budućih fakulteta.

– Ovom prilikom zahvaljujemo se volonterkama i volonterima Foruma mladih SDP Tuzla i profesoricama i profesorima koji, bez obzira na ekonomsku situaciju, politička previranja, participaciju SDP-a u vlasti i stanje uposlenih u obrazovanju, nastavljaju da održavaju nastavu za buduće brucošise i brucoše – predano, profesionalno i potpuno besplatno. Maturanticama i maturantima koji u četvrtak, 9. jula 2015., pristupaju polaganju prijemnog ispita želimo uspjeh i svu sreću – saopšteno je iz FOM SDP Tuzla.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.