Donacija, posao i praksa: Nova banka i Ekonomski fakultet u Tuzli dogovorili saradnju

by admin
| 22:40

Nova banka a.d. Banja Luka i Ekonomski fakultet Univerziteta u Tuzli, potpisali su Sporazum o poslovnoj saradnji.

Cilj uspostavljanja ove saradnje je unapređenja rada i poslovanja obje organizacije, te ulaganje u razvoj šire društvene zajednice. Ova saradnja obuhvataće zajedničko učešće na akademskim i naučnim skupovima,  učešće u pisanju i objavljivanju stručnih publikacija, te učešće u zajedničkim projektima koji omogućavaju transfer znanja iz oblasti bankarstva, finanasijskog sektora i ekonomskih tema u cijelini.

U cilju realizacije ugovorene saradnje Nova banka je obezbijedila nabavku računarske opreme u vrijednosti od 5.000,00 KM,  a koja je uručena Fakultetu. Pored navedenog, dogovoren je prijem u radni odnos jednog diplomiranog ekonomiste sa postignutim visokim uspjehom, te obavljanje stručne prakse u Banci za najviše pet najboljih redovnih studenata.

Nova banka ulaže u jačanje saradnje sa obrazovnim institucijama kroz unapređenje uslova studiranja, naučnog rada i saradnje na komercijalnim ili društveno-odgovornim projektima. Poput Sporazuma potpisanog sa Ekonomskim fakultetom u Tuzli, Nova banka ima potpisan Sporazum o poslovnoj saradnji sa Ekonomskim fakultetom Univerziteta u Banjoj Luci, Ekonomskim fakultetom Univerziteta u Istočnom Sarajevu, te Ekonomskim fakultetom Univerziteta u Sarajevu.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.