FK Sloboda: Ekipa se vratila sa Kupresa, pripreme se nastavljaju u Sloveniji

by admin
| 14:29

Prvotimci FK Sloboda obavili su na Kupresu prvi dio bazičnih priprema i danas se vraćaju kući. Ipak, vremena za predah biće malo, jer već u ponedjeljak putuju ka slovenačkom Pohorju gdje će se raditi na uigravanju tima pred početak sezone.

Šef struke Crveno – crnih, Husref Musemić, sa ekipom je na Kupresu uradio dobar posao. Kratkotrajni odmor dobro će mu doći da danas u krugu porodice proslavi 54. rođendan, jer već od naredne sedmice nastavlja posao uigravanja tima:

“Dobro je bilo, uradili smo dobar posao i mogu reći da smo pogodili sa odlaskom na Kupres. Imali smo potreban mir, nije bilo gužve, dobar teren, bazen, sve nam je bilo na dohvat ruke i zadovoljan sam onim što smo tamo uradili.”.

Na Kupresu je odigran i jedan pripremni meč protiv Radnika, a šef struke Crveno – crnih podvlači da je to bila tek mala provjera mogućnosti njegovog tima:

“Prvi meč smo poraženi, ali nema veze zbog toga. Moglo je biti i drugačije, jer smo u prvom poluvremenu mi imali dvije dobre prilike. Sve u svemu, gledajući trkački aspekt, što mi je u tom trenutku bilo bitno, odigrali smo korektno. Tek u Sloveniji nas očekuju ozbiljniji mečevi.”.

Musemić u svojoj ekipi ima sedam novajlija, a na upit kako su se oni uklopili u tim, kaže:

“Nije loše. Naravno, tek smo na početku i tek igrači trebaju da se bolje upoznaju i uigraju. Mislim da će to sve izgledati dobro do početka sezone.”.

(Tuzlainfo/fksloboda.ba)