Potpisan ugovor: US Department of State finansira projekat tuzlanske IPI akademije

by admin
| 6:09
Visoka škola “Internacionalna poslovno-informaciona akademija” Tuzla (IPI) i US Department of State su potpisali ugovor o dodjeli/grantu sredstava za provođenje projekta “Improvement of Business Competitiveness of Women Entrepreneurs trough E-Business”.
 
Radi se o projektu unapređenja sposobnosti žena poduzetnica kroz razvoj E-poslovanja, a koji će se početi realizovati u septembru ove godine.
 
-Drago nam je da je američka vlada prepoznala kapacitet naše visokoškolske ustanove da provede ovakav projekat na nivou cijele BiH. Radi se o  projektu kojim se želi unaprijediti kapacitet ženskog poduzetništva kroz uvođenje jedinstvenog koncepta E-poslovanja. Planirano je da se projektom obuhvati pet gradova u cijeloj državi, a kroz mentorisanje će se omogućiti poduzetnicama da dobiju konretna rješenja za poboljšanje svog poslovanja. Projekat će biti realiziran u potpunosti sa kadrovima IPI Akademije, a u projekat će biti uključeni i naši najkvalitetniji studenti – rekao nam je Damir Bećirović, direktor IPI akademije.
 
(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.