Vanredna sjednica Vlade TK: Izmijenjen Plan upisa u prvi razred srednjih škola

by admin
| 13:09

Vlada Tuzlanskog kantona na danas održanoj vanrednoj sjednici, donijela je Odluku o davanju saglasnosti na Odluku o izmjeni Plana upisa učenika u prvi razred srednjih škola Tuzlanskog kantona za školsku 2015/16. godinu.

Planom upisa učenika u prvi razred srednjih škola za školsku 2015./2016. godinu od 1.6.2015. godine, planirano je da se u JU Mješovita srednja škola Živinice upiše ukupno 17 odjeljenja, odnosno 315 učenika, a između ostalih stručnih zvanja i zanimanja planiran je upis jednog odjeljenja, odnosno 25 učenika, za zanimanje frizer-vlasuljar.

Poslije prvog junskog upisnog roka, a na osnovu iskazanog velikog interesa učenika za upis u ovo zanimanje, školski odbor škole je donio Odluku o izmjeni prijedloga Plana upisa učenika u prvi razred srednje škole za školsku 2015./2016. godinu.

U JU Mješovita srednja škola Živinice interes za upis u zanimanje frizer-vlasuljar iskazali su 84 učenika, a s obzirom na to da se radi pretežno o učenicama, za koje nema previše drugih stručnih zvanja i zanimanja u okviru JU Mješovita srednja škola Živinice, školski odbor škole je odlučio da predloži povećanje Plana upisa učenika za jedno odjeljenje učenika za zanimanje frizer-vlasuljar.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.