Tuzla: Policija tražila ukradene prodmete, a pronašla 42 pakovanja marihuane

by admin
| 6:36

Prije dva dana policijski službenici Uprave policije MUP TK-a (OKP PS Centar – PU Tuzla), radeći na rasvjetljavanju krivičnih djela Teških krađa koja su počinjena u mjesecu junu 2015. godine u  Tuzli, a postupajući po naredbi Općinskog suda  u Tuzli, izvršili pretres stana i pomoćnih prostorija  u Tuzli koje koristi M.D., rođen 1996.godine iz  Tuzle.

Prilikom pretresa stana, pronađeno je i privremeno oduzeto 42 pakovanja biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Cannabis sativa“.  M.D. je lišen slobode i priveden u službene prostorije PS Centar radi kriminalističke obrade. Tokom  kriminalističke obrade isti je priznao  dva krivična djela teške krađe počinjenog 22.06. i 25.06.2015. godine u Tuzli nad L.Š. i M.A.(otuđenje zlatnog lančića).

O navedenom  je upoznat kantonalni tužilac, a policijski službenici OKP PS Centar – PU Tuzla  rade na dokumentovanju  navedenih krivičnih djela, a M.D. je uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238.st.1 KZ FBiH  predat nadležnom Kantonalnom tužilaštvu na dalje postupanje – saopšteno je iz MUP-a TK.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.