Breške: Otvorena XVI Međunarodna likovna kolonija

by admin
| 5:58

U župnoj crkvi u Breškama, u Tuzli, sinoć je upriličeno svečano otvorenje XVI Međunarodne likovne kolonije ”Breške”.

Ceremoniji otvorenja prisustvovao je i gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, koji se na početku svog obraćanja zahvalio članicama Udruge “Društvo Breščana” i čestitao im što su imale čast da na sarajevskom aerodromu dočekaju papu Franju, koji je u nizu svojih humanih poruka spomenuo i ”fratellanza e unita”, što znači bratstvo i jedinstvo.

Gradonačelnik Imamović je rekao da Grad Tuzla s ponosom godinama podržava ovu manifestaciju, te da i u budućnosti podrška neće izostati.

Predsjednik ”HKD Napredak” Tuzla, Nikola Čiča u svom obraćanju naveo je da Međunarodna likovna kolonija Breške iz godine u godinu biva prepoznata kao sastavni dio umjetničkog života Tuzle.

Fra Mario Divković, gvardijan Franjevačkoga samostana Tuzla zahvalio se svima koji godinama podržavaju likovnu koloniju, i na taj način doprinose razvoju kulture i tolerancije.

Prisutnima se obratio i Ivan Bandić, konzul Hrvatske u Tuzli, zahvaljujući svima koji podržavaju koloniju Breške, te Mijo Krešić, zamjenik ministra sigurnosti u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine, koji je manifestaciju proglasio otvorenom.

Nakon svečane ceremonije, upriličeno je i druženje sa gostima – saopšteno je iz Kabineta gradonačelnika Imamovića.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.