Novi uspjeh kickboksera “Flek Tom-Cat-a”: Amra Selmić i Nikola Drobnjak viceprvaci Balkana!

by admin
| 17:34

Danas je u Nišu (Srbija) završeno Balkansko prvenstvo u kik boksu, na kojem je zapažen nastup imalo i dvoje takmčara KBV “Flek Tom-Cat”, kojii su nastupili kao članovi reprezentacije BiH.

Viceprvaci Balkana postali su članovi tuzlanskog kluba Nikola Drobnjak (-81 kg low kick) i Amra Selmić (-65 kg low-kick), koji su nakon plasmana u finale poraženi od Nikole Stošića (Srbija) viceprvaka Evrope, odnosno Dijane Dabetić (Srbija).  Nikolu Drobnjaka je malo dijelo od titule prvaka, iako je za protivnika imao iskusnijeg i jednog od najboljih takmičara u Evropi u ovoj kategoriji. Dobar nastup odličan je postrek pred naredna takmičenja u kojima se od ovog takmičara očekuju još bolji rezultati.

U polufinalu Drobnjak je bio bolji od Nemanje Pantelića, a Amra Selmić od Jovene Đorđević, također takmičara iz Srbije.

Na ovom prvenstvu pravo nastupa su imali i iskusniji takmičari KBV “Felk Tom-Cat” Semir Delić, Mesud Selimović, Mirnes Vejzović i Amar Babajić, koji su nastup odgodili  zbog posta tokom mjeseca ramazana.

Takmičenje u Nišu održano je u tri discipline: low kick, K1 rules i kick light contact u muškoj i ženskoj konkurenciji u kategoriji starijih kadeta, juniora i seniora.

Prvenstvo Balkana je bilo i poslednja provjera za naše reprezentativce pred predstojeće Prvenstvo Evrope za juniore koje se održava u San Sebastijanu (Španija) od 22. do 30. avgusta, odnosno Svjetsko prvenstvo za seniore koje se od 24. do 31. oktobra održava u Beogradu.

(Tuzlainfo)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.