Nexus Festival: Pobjednicima LoL turnira 1200 KM, sutra takmičenje u PES15 (VIDEO)

by admin
| 21:52

Drugi dan Prvog Nexus Festivala – Gaming Development Programa „Nexus“ obilježen je turnirom  League of Legends na kojem je učešće uzelo 12 timova (svaki tim pet članova) iz Mostara, Konjica, Tešnja, Kaknja, Gradačca, Sarajeva, Tuzle i dr.

Večeras je igrano finale u kojem su se satsali timovi “Nezaposleni” iz Gradačca i “Noxicus gaming” iz Sarajeva, pobjednički tim nosi nagradu od 1.200 KM. Nakon LoL turnira igrat ce se manji turnir Awakening of heroes, testne videogrice razvojnog tima COFA Games iz Srbije. I za ovaj turnir osiguran je nagradni fond. Imena pobjedničkih timova bit će objavljena na oficijelnoj facebook stranici Tuzla Gaming Development Program Nexus.

I drugi dan je prošao u znaku popularnih youtubera: SupremeNexus, Srpski Tutorijali, KovalskA, PCAXE i Yasserstain, koje je dočekalo oko hiljadu fanova, fotografisali se s njima i uzimali autograme.

Posebno su zanimljivi štandovi izlagača poput: Imela, Geneleca, Leftora, Tropic-a, zatim indie developers-a gdje svi zainteresirani isprobavaju najnovije igrice i vrhunsku gamersku opremu.

Veki broj zainteresiranih za razvoj videoigara i gaming industrije slušali su predavanja koja su vodili: Admir Tuzović – Microsoft; Amra Brkić – Imel,  Igor Motsnyi – Motsnyilegal; Veljko Kukulj – 32 bita & Sanja Dukić – Narodna i univerzitetska biblioteka „Derviš Sušić“ i Nikola Mitić Cofa Games.

Za posljednji dan festivala, nedjelju 28. juni, planiran je bogat program. Igrat će se PES15 turnir na PlayStation 4, gdje do sada ima preko 60 prijavljeni, prijave traju do sutra. Također, kompanija Genelec organizuje besplatne turnire u PES15 i Mortal kompat turnir-u. Inde developers “Plural games” rade turnir u videoirici “Weed pinball”. 

(Tuzlainfo)

 

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.