Projekat vrijedan 1,2 miliona KM: Izgradnja Centra za autizam u Tuzli u završnoj fazi

by admin
| 9:38

Izgradnja Centra za autizam u Tuzli, ulazi u završnu fazu prvog dijela projekta koji se tiče izgradnje aneksa Centra, nakon kojeg slijedi rekonstrukcija već postojećeg objekta.

Tim povodom gradonačelnik Jasmin Imamović, i rukovodilac Službe za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih, Kemal Kurević, obišli su gradilište Centra za autizam u Tuzli, čija je vrijednost izgradnje milion i 220 hiljada KM.

Centar za autizam će bit prva multidisciplinarna ustanova u kojoj će se vršiti rano dijagnosticiranje autizma, a zatim omogućiti i adekvatna njega, obrazovanje, zdravstvena zaštita i socijalizacija. Poznato je da se ranom dijagnostikom postižu značajni pomaci u liječenju osoba sa autizmom.

Izgradnju Centra za autizam sufinasiraju Grad Tuzla, Tuzlanski kanton i Hilfswerk Austria International.

Prilikom posjete, gradonačelnik Imamović je u razgovoru sa radnicima izrazio zadovoljstvo dinamikom radova ali i time što su ljudi iz različitih društvenih struktura prepoznali značaj izgradnje ovog jedinstvenog objekta u BiH.

Kompleks koji zauzima Centar za autizam obuhvata blizu 750 kvadratnih metara, a moći će prihvatiti oko pedeset autistične djece.

Centar za autizam namijenjen je djeci iz cijele Bosne i Hercegovine i njihovim roditeljima.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.