Za 19 klinika konkuriše 45 osoba: Ko su kandidati za načelnike klinika UKC-a Tuzla?

by admin
| 19:02
ukc_tuzla
  •  
  •  
  •  
  •  

Ukupno 45 osoba prijavilo se na interni konkurs u Univerzitetsko-kliničkom centru Tuzla za izbor načelnika klinika i rukovodioce službi, saznaje Bportal.ba.

Imena novih načelnika klinika UKC-a Tuzla, o čemu se posljednjih mjeseci dosta raspravljalo i u političkim krugovima, trebala bi biti poznata u narednim danima.

Bportal.ba je saznao imena kandidata koji su se prijavili za načelnike klinika. Tako su kandidati za načelnika Klinike za interne bolesti doc. dr. Midhat Tabaković, prof. dr. Zumreta Kušljugić i prof. dr. Emir Hodžić.

Kandidaturu za načelnika Klinike za hirurgiju istakli su doc. dr. Zijah Rifatbegović i prof. dr. Šefik Hasukić.

Prof. dr. Midhat Nurkić i prof. dr. Zumreta Kušljugić kandidati su za načelnika Klinike za kardiovaskularne bolesti.

Najviše kandidata, čak pet, prijavilo se za načelnika Klinike za ortopediju: dr. Emir Arnautalić, prim. dr. Safet Agović, doc. dr. Samir Šadić, dr. Aleksandar Vujadinović i prim. dr. Hajrudin Kačar.

Prof. dr. Fuad Brkić, doc. dr. Šekib Umihanić i dr. Emir Šehanović
kandidati su za načelnika Klinike za uho, grlo, nos. Na mjesto načelnika Klinike za ginekologiju i akušerstvo kandidirali su se: prof. dr. Zlatan Fatušić, prof. dr. Dženita Ljuca i dr. Ferida Radončić.

Prof. dr. Vahid Jusufović jedini je kandidat za načelnika Klinike za očne bolesti. Jedan kandidat, doc. dr. Semir Imamović, prijavljen je i za načelnika Klinike za anesteziologiju i reanimatologiju. Kandidat za načenika Klinike za zarazne bolesti je prof. dr. Sead Ahmetagić, a dok su se za načelnika Klinike za neurologiju prijavili prof. dr. Osman Sinanović i doc. dr. Mirjana Vidović.

Kliniku za psihijatriju žele voditi prof. dr. Izet Pajević i dr. Rusmir Softić. Za načelnika Klinike za kožne bolesti prijavile su se prof. dr. Nerma Sijerčić i prof. dr. Nermina Hadžigrahić.

Jedini kandidat za načelnika Klinike za fizikalnu medicinu je prim. dr. Emir Halilbegović. Bivši generalni direktor prof. dr. Elmir Čičkušić je jedini kandidat za načelnika Poliklinike za laboratorijsku dijagnostiku.

Četiri kandidata prijavila su se za načelnika Klinike za onkologiju: prim. dr. Hasan Osmić, doc. dr. Aida Arnautović, dr. Adnan Delibegović  i dr. Jasmina Alidžanović.

Kandidati za načelnika Klinike za radiologiju i nukleranu medicinu su prof. dr. Amra Jakubović-Čičkušić i doc. dr. Haris Huseinagić.

Slavica Mott-Divković
je jedini kandidat za načelnika Poliklinike za transfuziologiju.

Na istom konkursu bit će imenovani i šefovi nemedicinskih službi.

(Tuzlainfo /Bportal.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.