Adrenalin park „Zlača“ prvi u BiH: Avanturistima na raspolaganju 12 visinskih prepreka

by admin
| 16:49
0505_adrenalin
  •  
  •  
  •  
  •  

Tokom prvomajskog praznika Udruženje za razvoj turizma u Bosni i Hercegovini „Futurist“, promovisali su Adrenalin parka „Zlača“, smješten na poznatom izletištu unutar Zaštićenog pejzaža Konjuh u općini Banovići.

– Od 12 planiranih visinskih prepreka mi smo uspjeli da do 1. maja završimo sedam u koje treba još da uložimo napora da to uobličimo i da bude sve kako treba – izjavio je Ivica Žižak predsjednik Udruženja „Futurist“, istakavši da sam ambijent parka je potok, rijeka i ziplajn dužine 65 metara, samurajski most od 22 metra, penjanje uz užadi i ostalo, osim prepreka imaju i sedam platformi koje služe za transport učesnika.

Pojasnio je da prednost ovog parka jeste što će biti na raspolaganju svim zainteresiranim posjetiteljima starosti od 15 godina i više, a kojima je potrebna samo dobra volja i osjećaj minimalne psihofizičke spreme.

Adrenalin parkovi su hit i u antistres terapiji, oni koji su probali njegove sadržaje preporučili bi ga svima.

– Prelazeći prepreke parka susrećemo se i sa svojim slabostima u obliku straha, labilne ravnoteže, prelazilazeći te slabosti postajemo bolji sebi i drugima – izjavio Ivica Piljić, član Kluba ekstremnih sportova „Sumit“ Banovići


U parku će biti prisutni i instruktori koji će pružati obuku za organizirane grupe i pojedince koji će dobiti svu sigurnosnu opremu, istaknuto je na prezentaciji.

Adrenalin park „Zlača“ jedan je od 26 parkova ovakve vrste u Europi, a prvi je u Bosni i Hercegovini kao turističko-ekološki sadržaj.

(Tuzlainfo)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.