Slučaj „Branitelj-Sloboda“ nije konačan: Tuzlaci od Apelacione komisije očekuju pravedniju odluku!

by admin
| 8:01
2104_rodoc
  •  
  •  
  •  
  •  

Rukovodstvo Slobode, očekivano je uputilo je žalbu Apelacionoj komisiji Nogometnog saveza FBiH, žaleći se na odluku Takmičarske komisije istog saveza, koji je preglasavanjem odlučio da se prekinuta utakmice iz 22. kola Prve lige FBiH Branitelj –Sloboda odigra ponovo.

Podsjećamo, spomenuta utakmica prekinuta je na poluvremenu pri rezultatu 0:0, kada je na nedovoljno obezbjeđeni stadion NK Branitelj u Rodoču ušla grupa nasilnika, te fizički napala igrače, navijače Slobode i službena lica, koji su se sakrili u svlačionicu, gdje su ostali do trenutka kada je donesena odluka da se iz bezbjednosnih razloga utakmica prekine.

Na sjednici Takmičarske komisije sporna odluka je dnoesena konačnom odlukom  predsjednika komisije Milorada Prusine, jer je ishod glasanja bio 2:2, tako da je presudio glas prvog čovjeka komisije.

Žalba Slobode se bazira na tome da je mostarac Milorad Prusina jpostupio suprotno članu 62. stav 1. Pravilnika o nogometnim natjecanjima u BiH, a od Apelacione komisija očekuju da primjeni odredbe pravilnika i prekinutu utakmicu u skaldu sa propisima registrujeslužbenim rezultatom 3:0 u korist Slobode.

Sloboda danas u Vitezu igra derbi utakmicu drugog dijela prvenstva, gdje će u duelu sa liderom prvenstva tražiti bod(ove) sa kojima će ostati u trci za prvo mjesto koje vodi u Premiejr ligu BiH.

(Tuzlainfo)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.