FK Sloboda: Pripreme počele sa sedmoricom novih i izostankom planiranih!

by admin
| 19:20

Crveno – crni su današnjim okupljanjem na stadionu Sloge u Simin Hanu i prozivkom igrača zvanično započeli pripreme za premijerligašku sezonu 2015/16.

 

Šefu stručnog štaba Husrefu Musemiću odazvala su se 22 fudbalera među kojima i sedam novajlija. Iako je ekipu dočekalo kišovito vrijeme, ipak su tribine stadiona Sloge bile poprilično popunjene navijačima koji su željeli da pozdrave svoje ljubimce i upoznaju sa novim licima u crveno – crnoj opremi.

Na prvom okupljanju Crveno – crnih našli su se golmani Aleksandar Nikolić, Azir Muminović i Sakib Brezičanin; igrači odbrane: Samir Efendić, Jasmin Moranjkić, Ivan Kostić, Ibrahim Škahić, Adnan Salihović, Perica Ivetić, Darko Todorović i Adnan Mujkić; veznjaci: Omar Pršeš, Nemanja Stjepanović, Zajko Zeba, Damir Mehidić, Haris Mehmedagić, Amer Ordagić, Adem Hodžić i Miljan Govedarica, te napadači: Muhamed Mujić, Mersudin Ahmetović i Sulejman Krpić.

Iako se na njih računalo, iz neobjašnjivih razloga na prozivci se nisu pojavili Stefan Čolović i Elvis Sarić, dok je naš prvi golman Kenan Pirić dobio slobodne dane jer je u vrijeme pauze nastupao na kvalifikacijama U21 reprezentacije BiH.

Dodajmo da su Crveno – crne napustili Dilaver Zrnanović, Irfan Fejzić, Nenad Kiso, Amer Bekić, Almir Halilović, Mirza Musić, Mirhad Mehanović i Igor Radovanović.

Nova imena su Amer Ordagić, Ibrahim Škahić, Nemanja Stjepanović, Ivan Kostić, Miljan Govedarica, Aleksandar Nikolić i Mladen Veselinović.

(TI/fksloboda)